Těžké časy Aperture u Apple

Těžké časy Aperture u Apple

Apple nedávno požádal programátorský tým za Aperture aby odešli. Výsledkem bylo, že někteří odešli zcela, jiní byl převedeni na jiné projekty uvnitř Apple. To však zvedá otázku o budoucnosti Aperture, jednoho z nejvíce kritizovaných a nepovedených softwarů za poslední roky.

Zdroje které znají situaci okolo "Pro aplikací" tvrdí, že nejsou překvapeni krokem apple, protože vývoje Aperture byl "chaotický" a nejhorší, jaký kdy u Apple viděli.

Problémy Aperture nebyly v nějaké konkrétní oblasti, kde by mohli být snadno opraveny, ale spíše v celé architektůře aplikace. Vše završilo vypuštění Aperture v prosinci, kdy zodpovědnost za zpracování obrazu byla přesuna z týmu Aperture na Shake a Motion team "aby opravili vše jak dokáží". Některé z těchto oprav byly zapracovány do Aperture 1.1 aktualizace. Právě díky těmto úpravám se spuštění nové verze opozdilo o dva týdny.

Společně s vypuštěním aktualizace 1.1, Apple snížil cenu Aperture z 499 dolarů na 299 dolarů a majitelům verze 1.0 nabídl 200 dolarový kupón na věci v Apple Store. Pozorovatelé viděli změnu ceny jako reakci na LightRoom od Adobe, jehož beta verze je k dispozici pro uživatele Mac OS X. 20 dolarový kupón pak jako bolestné za to, že Aperture zklamal jejich očekávání.

Největší nadějí pro Aperture 2.0 bude tedy přepsání většiny části kódu. Zatím však věci vypadají nadějně a nový programátorský tým možná zachrání tento software, který by již měl vyhovovat běžným standardům Apple.

Poslat Těžké časy Aperture u Apple na facebook
Publikováno 30.11.2005
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License