Apple přidává dalších 12 patentů k žalobě proti Motorole

Apple přidává dalších 12 patentů k žalobě proti Motorole

Apple upravil svou žalobu na Motorolu a přidal dalších 12 patentů, které podle Apple Motorola porušuje. V současné době, podle vzájemnách žalob, Motorola porušuje 24 patentů Apple a Apple porušuje 18 patentů Motoroly. Protože se evidentně společnosti zatím nemohou dohodnout, vše bude putovat k soudu.

Motorola zažalovala Apple v říjnu, o čemž jsou někteří přesvědčeni, že to byl preventivní krok po té, co Apple žaloval HTC za porušení patentů, které drží Apple. Motorola a HTC jsou dva největší výrobci telefonů s operačním systémem Android.

"Buď můžeme sedět a dívat se, jak konkurence krade naše patentované vynálezy nebo s tím něco uděláme, " alespoň takto se ke kauze HTC postavil Steve Jobs. "...Rozhodli jsme se s tím něco udělat."

V kauze Motoroly versus Apple, Motorola obvinila výrobce iPhone, že odmítl zaplatit licenční poplatky po "dlouhých vyjednáváních." Motorola také tvrdí, že Apple porušil patenty, které se vztahují k technologiím jako 3G, GPRS, 802.11 a designu antény.

Po té, co Motorola zažaloval Apple, Apple rychle odpověděl protižalobou. Minulý týden americká obchodní komora oznámila, že začíná formální vyšetřování Motoroly na obvinění Apple.

Krok Apple v podobě přidání dalších 12ti patentů k žalobě je odpověď na žádost o určující žalobu Motoroly k 11 patentům, které Apple používá v žalobě proti HTC, ale dosud nebyly použity proti Motorole.

Apple také zažádal, aby určující žaloba Motoroly, která byla podána v Delaware, byla přesunuta do Wisconsinu, kde probíhá i žaloba Apple proti Motorole. Apple argumentuje tím, že Motorola již žaluje Microsoft ve Wisconsinu a přesunutí jednání zde by tedy neměl být problém.

Právní bitvy Apple dělají uz Apple nejvíce žalovanou společnost od roku 2008 a přinutil jej rozšířit právní oddělení. Podle Bloombergu, začátkem tohoto týdne Apple  najal "některé z nejlepších právníků v zemi jako externí poradce." V roce 2009 bylo na Apple podáné 27 patentových žalob. Podle Apple, který odpovídá na tyto žaloby, ať již jsou platné či nikoliv, stojí "výrazný podíl času a peněz."

Poslat Apple přidává dalších 12 patentů k žalobě proti Motorole na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License