Apple podal protižalobu na Motorolu kvůli multitouch iPhone patentům

Apple podal protižalobu na Motorolu kvůli multitouch iPhone patentům

Podle očekávání, Apple odpověděl na patentovou žalobu Motoroly vlastní protižalobou, ve které podle Apple Motorola porušila šest patentů, které má Apple ve vztahu k iPhone.

Apple podal dvě žaloby v pátek u oblastního soudu ve Wisconsinu. Apple v ní obviňuje Motorolu, že porušuje šest patentů které využívají multitouch, který se poprvé objevil v iPhone. Apple v žalobě jmenuje jména populárních telefonů Motoroly: Droid, Droid 2, Droid X, Cliq, Cliq XT, BackFlip, Devou A555, Devour i1 a Charm 1.

Patenty, které Apple zmiňuje jsou:

Tato žaloba je reakcí na žalobu podanou Motorolou začátkem září u mezinárodní obchodní komise Motorolou. V tomto případě, Motorola obvinila iPhone, iPod touch a určité Macy, že porušují patenty k širokému spektru technologií, včetně 3G, GPRS, 802.11 sítě a designu antény.

Motorola se snažila dohodnout na licencování technologie Apple, ale dlouhé vyjednávání však nevedlo k cíli. Motorola nakonec začala tvrdit, že Apple "odmítl" platit licenci.

Motorola také provedla preemptivní akci v obavě před protižalobou a požádala soud, aby zneplatnil 11 iPhone patentů. Žádný z těchto 11 patentů však není v žalobě, kterou podal Apple.

Tyto patenty však byly zmíněny v žalobě, kterou Apple podal proti HTC začátkem tohoto roku. Motorola se zmínila o tom, že Apple je známý tím, že tvrdí, že telefony s operačním systémem Google Android porušují těchto 11 patentů.

Poslat Apple podal protižalobu na Motorolu kvůli multitouch iPhone patentům na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License