Apple možná zastaví dodávky "šoupacích" obalů na iPhone

Apple možná zastaví dodávky "šoupacích" obalů na iPhone

Po "Antenagate" (problémech s příjmem signálu) to vypadá, že si Apple zadělal na "Glassgate". Podle zpráv se totiž ukazuje, že prodávané obaly na iPhone, které měly původně telefon lépe ochránit před pády, naopak telefon poškozují. Problém je, že pokud se mezi obal a iPhone dostanou mikročástice, jako prach, písek atp., častým šoupáním se pak mohou objevit ve skle telefonu rýhy, které prý mohou vést až k prasknutí skla.

Podle serveru Cult of Mac zadní část telefonu není ze stejného skla (Gorilla Glass) jako je přední a proto je mnohem náchylnější k popraskání nebo poškození. V každém případě, je tento telefon náchylnější na poškození kvůli skleněným povrchům. To ostatně potvrzuje i tato studie.

Nejedná se však o všechny typy obalů, jen o ty nasouvací (včetně například Mophie Juice Pack). Ačkoliv se Apple dosud k tomuto problému nevyjádřil, neoficiálně stáhl ze svých obchodů všechny tyto obaly (přestože na stránkách jsou uvedeny jako skladem).

Podle výrobců obalů si nikdo dosud nestěžoval. Apple si prý chová extrémně opatrně. I přes "Antenagate", Apple prodal 14,1 miliónů kusů iPhonů minulé čtvrtletí, dost na to aby prodal více telefonů než jeho rival RIM (Blackberry).

Poslat Apple možná zastaví dodávky "šoupacích" obalů na iPhone na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License