Tim Cook hovořil na konferenci Goldman Sachs Technology

Tim Cook hovořil na konferenci Goldman Sachs Technology

Tim Cook odpovídal na otázky ohledně fungování Apple a jeho snachách v inovaci, akvizicích, maloobchodu a další. Jak se dalo očekávat, neodpovídal na informace o produktech, které Apple dosud nepředstavil. Naopak však mluvil o filosofii Apple ohledně návrhu a prodeji produktů a podělil se o pohled Apple, jak čelí zvyšující se konkurenci.

Cooka se ptali, co si Apple myslí o lidech, kteří tvrdí že společnost potřebuje větší iPhony a tablety s vyšším výkonem:

"V PC průmyslu celá léta společnosti soupeří ve dvou věcech: specifikacích a ceně. Lidé říkají, "mám největší disk" nebo "Mám nejvíc megapixelů". Prvou dje, že zákazníci chtějí velkou zkušenost a kvalitu - chtějí svůj "aha" moment. Tyto specifikace jsou věcí, které technologické společnosti vymysleli, protože nemají zkušenosti, tak mluví o specifikaci něčeho...Zkušenost zákazníků je vždy širší než to co může být definováno nějakým číslem."

"Apple nemá depresivní myšlení. Apple dělá odvážné a amiciózní sázky na produkty a je finančně konzervativní. Investujeme do malobochodní sítě, distribuce, inovace produktů, Vývoje a výzkumu, nových produktů, dodavatelské sítě a kupujeme společnosti. Nevím, jak by společnost s depresivním myšlením mohla takové věci dělat."

"Pokud se podíváte na poslední tři roky, v průměru jsme udělali jednu akvizice každý měsíc. Kupovali jsme spolčnosti, které měli velmi chytré lidi nebo intelektuální vlastnictví." Dále komentoval, že Apple se díval po velkých společnostech, ale ty "nevyhověly testům" pokud šlo o talenty nebo IP, které by Apple chtěl získat. "Necítíme potřebu vytvářet zisk, chceme dělat skvělé produkty.. Hotovost není pálící díra v našich kapsách."

"Apple má velmi unikátní a bezprecedentní pozici, protože Apple má zkušenosti v software, hardware i ve službách. Ve skutečnosti tento model vyčnívá na tím, co je obvyklé v PC průmyslu, kde se společnosti specializují na jeden obor a pak někdo jiné provádí integrační práce - tento model nefunguje pro dnešní zákazníky. Apple má schopnosti ve všech 3 sférách a to opravdu dělá zázraky."

Cook dále jmenoval Johny Iva jako "nejlepšího designéra na světě" a také vzdal hold Bobu Mansfieldovi, Jeffovi Williamsovi, Philovi Schillerovi, Danovi Riccio a Craigovi Federighi. "Všichni tito lidé jsou zaměřeni na produkt a jsou špičkou v oboru, je čest být součástí tohoto všeho..."

Poslat Tim Cook hovořil na konferenci Goldman Sachs Technology na facebook
Publikováno 30.11.2012
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License