Steve Jobs přecenil trh s aplikacemi pro Android

Steve Jobs přecenil trh s aplikacemi pro Android

Když Apple představoval iPad 2 minulý měsíc, Steve Jobs popisoval konkurenční trh s aplikacemi pro Google Android 3.0 Honeycomb s tím, že má "maximálně 100 aplikací". Podle všeho však aktuální katalog aplikací pro Android jich má spíše 22 (čísla se v originálním článku mění, podle toho, jak se ozývají vývojáři aplikací Justinu Williamsovi).

Jobs poznamenával, že iOS App Sotre má nyní více než 350 000 titulů, ze kterých 65 000 "maximálně využívá iPad", upozornil také na "spotřebitelské aplikace, kreativní aplikace a fantastické hry a hodně aplikací pro obchod a specifické trhy jako například lékařské. Věci, které lidi dělají jsou úžasné," konstatoval Steve Jobs.

"A teď to srovnejte s naší konkurencí, která začíná s maximálně stovkou aplikací. A to jsem myslím velmi mírný. Je to obrovská výhoda pro Apple," dodává Jobs.

Justin Williams provedl recenzi Google Android Marketplace a její nabídky pro tablety. Ty však ukazují pouze 50 aplikací. Většina je však konvertována z verze pro telefon a jedinou její výhodou při použití u tabletu je, že pracuje s větší plochou. Pokud se však podíváte na aplikace, které vyžadují Android 3.0 nebo mají uživatelské rozhraní specificky navržené pro tablety, napočítáte pouze 22.

V každém případě, zatímco "konkurenční trh tabletů" počítá řádově s desítkami aplikací, iPad 2 jich má k dispozici také desítky, ale tisíc.

Odkazy z novinek:

Poslat Steve Jobs přecenil trh s aplikacemi pro Android na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License