Poslední betaverze iOS 6.1.3 znemožňuje poslední verzi jailbreaku.

Poslední betaverze iOS 6.1.3 znemožňuje poslední verzi jailbreaku.

O jailbreaku EvasiOn se hovoří jako o nejpopulárnějším jailbreaku v historii iOS. Jeho funčnost však bude končit, až Apple vypustí iOS 6.1.3. Ačkoliv jailbreak jako takový je solí v očích Apple, domnívám se, že hlavní problém jailbreaků je jinde. Všechny totiž využívají bezpečnostní díry, v poslední době, včetně EvasiOn je to řada bezpečnostních děr, které umožňují proniknout do operačního systému. Tyto bezpečnostní díry je třeba zalepit nikoliv kvůli jailbreaku, ale hlavně kvůli dalším nekalým živlům, kteří by mohli chtít dostat se do telefonu a nechtít jej jen odemknout.

Podle spolutvůrce jailbreaků Davida Wanga, poslední aktualzace iOS 6.1.3 opravuje chyby v nastavení časové zóny, jedno z pěti chyb, které využívá jailbreak. "Pokud jedna z těchto chyb bude opravena, EvasiOn nebude fungovat," říká Wang. "Můžeme tuto část nahradit jinou zranitelností, ale Apple pravděpodobně opraví všechny tyto chyby než vypustí iOS 6.1.3"

Jailbreak byl vypuštěn asi před měsícem a velmi rychle začal být oblíben uživateli. Od počátku úznora si jej stáhlo před sedm miliónů lidí.

Poslat Poslední betaverze iOS 6.1.3 znemožňuje poslední verzi jailbreaku. na facebook
Publikováno 30.11.2012
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License