Oracle oznamuje Java SE 7 update 6 dostupný pro OS X

Oracle oznamuje Java SE 7 update 6 dostupný pro OS X

Oracle včera oznámil, že začne nabízet přímé stahování a automatickou aktualizaci Javy na OS X počínaje verzí Java Standard Edition 7 Update 6. Uživatelé budou brzy moci stahovat Java Runtim Environment (JRE) přímo ze stránek java.com. Uživatelé OS X tak budou dostávat aktualizace ve stejné době jako uživatelé Windows, Linuxu a Solarisu. Aktualizace bude také plně integrovat JavaFX 2.2 knihovny určené pro vývoj a spouštění desktopových aplikací. Vývojářské nástroje dostávají také podporu pro JavaFX uživatelské rozhraní OS X.

Java SE 7 se tak stává plně podporovanou platformou a kromě JRE, JDK a JavaFX Oracle nabízí také OS X verzi JavaFX Scene Builder, což je nástroj pro vytváření uživatelského rozhraní podobně, jak to dělá Xcode nebo Visual Studio.

Neschopnost Apple záplatovat Javu vyústila v největší zneužití chyby v OS X ke dnešnímu dni a rychlému rozšíření viru Flashback. Tento malware napadl více než půl miliónu nezáplatovaných Maců. Apple nakonec musel rychle vydat opravu a nástroj na odstranění viru.

Apple se pak rozhodl přesunou zodpovědnost za Javu na Oracle, který převzal podporu Javy na OS X od Java SE 7 Update 4 v dubnu. Apple stále distribuuje vlastní aktualizace Javy a vypouští bezpečnostní záplaty v součinnosti s Oracle, ačkoliv to vypadá, že nyní budou uživatelé získávat aktualizace z Oracle.

Poslat Oracle oznamuje Java SE 7 update 6 dostupný pro OS X na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License