Apple se konečně postavil čelem k Mac Defenderu

Apple se konečně postavil čelem k Mac Defenderu

Apple publikoval dokument, ve kterém vysvětluje jak se vyhnout a smazat malware Mac Defender. Navíc prohlásil, že v další aktualizaci Mac oS X bude systém schopen automaticky nalézt a smazat tento malware. Tento malware je v současné době jediný svého druhu a důvěřivým uživatelům tvrdí, že je jedinou možností, jak ochránit Mac OS X před viry. Ve skutečnosti však získává informace o lidech, kteří si jej nainstalují. Avšak software není možné nainstalovat bez toho, aby uživatel napsal své heslo během jeho instalace.

Charlie Miller, který se pravidelně objevuje mezi vítězi, kterým se podařilo hacknout Maca, nedávno poznamenal, že "Microsoft zveřejnil informaci, že každý 1 ze 14 stažených aplikací pro Windows je škodící software. Fakt, že je zde jeden malware pro Maca, který získává takovou pozornost ilustruje, jak vzácná je to aplikace pro Macovskou platformu."

Ačkoliv Miller vysvětluje, že antivirový software může pomoci zabezpečit váš systém před infikování, také tvrdí, že "je to drahý systém, který zabírá systémovou paměť a redukuje výdrž baterie....V určitém bodu bude nezbytné mít nainstalován antivirus, nicméně v současnosti to nemá pro většinu lidí žádný význam."

Apple pochopitelně všem uživatelům Maca doporučuje, aby byli opatrní, když zadávají své informace na internetu a používali bezpečnostní aktualizace pro Maca přes Software Update. Stejně tak aby, využívali Mac App Store jak zdroj ověřených aplikací.

Apple nejdříve zaujal k této problematice neutrální stanovisko a všem zaměstnancům doporučoval, aby se k tomuto problému nijak nevyjadřovali a nepokoušeli se nijak odinstalovávat Mac Defender mallware.

Poslat Apple se konečně postavil čelem k Mac Defenderu na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License