Zkušenosti s upgradem na Snow Leoparda

Zkušenosti s upgradem na Snow Leoparda

Snow Leoparda jsem měl zatím jen na svém externím disku, abych mohl vyzkoušet, jak bude fungovat s aplikacemi, které potřebuji pro práci. Vše fungovalo více méně bez problémů, takže jsem přistoupil k upgradu Leoparda. Bohužel neobešlo se to bez komplikací.

Asi největším problém pro mne, bylo jak obvykle CiscoVPN klient. Kupodivu po upgradu nejen, že přestal fungovat. Ani reinstalace nepomohla, evidentně se pral s nějakým dalším prvkem systému, ale nemohl jsem přijít na to kterým. Po čase jsem si také všiml, že přestal fungovovat QuickTime X, webkamera a další (Naštěstí díky zkušenostem z externího disku jsem věděl, že aplikace pod Snow Leopardem fungují). Možná jsem byl trochu netrpělivý, ale připadlo mi jednodušší vše rovnou nainstalovat od začátku, než řešit, který prvek v systém to způsobil.

Kupodivu celý proces nebyl zase tak náročný jak jsem myslel. Již několik měsíců používám Time Machine, takže jsem jen zkontroloval, že záloha je aktuální, smazal disk, nainstaloval systém a nechal restorovat uživatele z Time Machine. Tentokráte jsem však nenechal instalovat aplikace.

Potřebné aplikace, v některých případech ve vyšších verzích než původně, jsem pak nainstaloval z instalátorů. Vše začalo fungovat jak má a celá legrace zabrala cca 3 hodinky.Konfiguraci nebylo třeba nastavovat, ta se restorovala z Time Machine. Pouze některé aplikace chtěly znovu nastavit sériové číslo.

Jinými slovy, upgrade z Mac OS X 10.5 na Mac OS X 10.6 neproběhl přesně tak, jak by Apple očekával, nicméně stále ještě vysoko nad pesimistickými vyhlídkami.

Odkazy z novinek:

Poslat Zkušenosti s upgradem na Snow Leoparda na facebook
Publikováno 30.11.2008
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License