Velká recenze iPadu: 7. část

Velká recenze iPadu: 7. část

Stránky Apple Insider přinesly zajímavou recenzi iPadu. Vzhledem k rozsahu této recenze a zajímavým postřehům, je zde kompletní překlad. Obrázky jsou k dispozici přímo na Apple Insider (viz odkaz pod článkem). Vzhledem k rozsahu je recenze vydána v několika článcích, zde je k dispozici obsah:

Velká recenze iPadu

iPad software: další významné detaily

Kontakty: Místo aby byly zobrazovány jako seznam z iPhone, aplikace Kontakty pro iPad prezentuje kontakty v příjemném rozhraní, které zahanbuje i Adresář Mac OS X a to jak ve vizuálním dojmu, tak v užitečnosti. Můžete listovat podle abecedy, dotknout se záložky stránky pro přidání kontaktu do skupiny a pak se vrátit zpět k seznamu a můžete vidět fotografie kontaktu.

Kalendář: Stejně jako Kontakty, Kalendář si vypůjčuje hodně z kalendáře u Mac OS X. Ale přidává také dotykové ovládání, které umožňuje snadnější práci s událostmi v kalendáři. A pokud je upravujete, používáte známý editor z iPhone s daty a časy. A znovu máte k dispozici posuvník pro rychlou navigaci v průběhu času.

Poznámky: Máte více místa na psaná a hezky vypadající navigační lištu pro synchronizované poznámky. Využívá výhod korektoru iPhone OS 3.2, který zvýrazňuje nerozpoznaná slova a nabízí alternativy po dotyku.

Mapy: Uživatelské rozhraní se zmenšilo na tenký navigační proužek, čímž ponechal hromadu místa pro využití multitouch plochy. Nastavení trasy bod po bodu je rychlé a jednoduché. Zatím nepodporuje navigaci Google Maps, ale to může být součástí iPhone OS 4.0.

Safari: Opět se jedná o směsici jednoduchých záložek iPhone a seznamu historie, alternativou k záložkovému prohlížení, které je něco mezi iPhone a stolní verzí Top Sites ze Safari, synchronizované odkazy z vašeho stolního počítače a hromadou plochy určené stránky které prohlížíte.

Mail: Má hodně společného s verzí pro iPhone se přepracovaným rozhraním, které zahrnuje jednoduší nástroje v horní části a hromadou místa pro zobrazení obsahu. Pokud obdržíte email s přílohami, Mail je pomocí Quick Look zobrazí rovnou a může nabídnout otevřít Office/iWork dokumenty s iWork aplikací. iPhone OS 4.0 rozšiřuje tuto funkci na další aplikace třetích stran, které otevírají dokumenty.

Photo: Apple přepracoval tuto aplikaci pro iPad s novými gesty, které usnadňují cestu pro hledání a prezentaci fotografií. Můžete prohlížet obrázky z iPhoto 09 Faces a Places, stejně jako alba a události. Je zde také příjemné rozhraní pro vybrání skupiny obrázků, které můžete překopírovat do schránky nebo odeslat emailem klepnutím na tlačítko.

Videos,iPod, iTunes a App Store: Je to trochu matoucí. iTunes je ve skutečnosti iTunes Store, což je pochopitelně něco jiného než App Store. Zatímco iPod vypadá jako stolní verze iTunes. Avšak na rozdíl od iPhone verze, pouze přehrává hudbu. Jestliže chcete sledovat filmy, musíte si spustit zvláštní aplikaci Videos. To je trochu matoucí. Proč ne jedna integrovaná aplikace. (Nevím, obvykle se domnívám že jedna specializovaná aplikace udělá mnohem lepší službu, než multifunkční. V tomto případě se však domnívám, že svou roli sehrály startovací časy, náročnost na CPU atd.)

YouTube: Klient Apple pro službu YouTube od Google, která zdůrazňuje přihlašování jako uživatel a zobrazování videí, přihlášení a oblíbených. Tyto funkce byly k dispozici v iPhone App, ale nové možnosti obrazovky iPadu nabízí více možností, stejně jako více videí ve větších rozměrech a vyšší kvalitě.

Pokračování: Velká rezenze iPadu: 8. část

Poslat Velká recenze iPadu: 7. část na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License