StarCraft II: Ukázka ze záchranné mise

StarCraft II: Ukázka ze záchranné mise

Společnost Blizzard Entertainment si dává se hrou StarCraft II už velmi na čas. Dnes již legendární StarCraft byl ve své době špičkou po grafické i herní stránce. Dosud mne žádná strategie tak nezaujala jako StarCraft. Mimochodem máte nějaký tip na dobrou real time strategii? Ale zpět k tématu, společnosti Blizzard je známá tím, že nerada uvádí polotovary a za několik let byla schopná si vybírat jak z vývojářů, tak z grafiků, kteří mohou pracovat na hrách a na výsledku je to vidět. StarCraft II měly původně vyjít toto léto, jenže preciznímu Blizzardu se na hře ještě něco nezdálo a tak oddálil vypuštění hry - oficiálně to byly problémy s Battle.netem.

V nové verzi StarCraftu by měly být tři rasy - Zergové, Pozemšťané a Protossové, stejně jako v minulé verzi. To co by se mělo změnit jsou jednotky jednotlivých ras. Nějaké by měly přijít, měly by se objevit také nové schopnosti jednotek. Blizzard nechce prozradit úplně vše a to se týká i data vypuštění. Oficiální stanovisko Blizzardu je: až to bude hotovo.

A aby to bylo zajímavější, objevil se náhled jedné úrovně StarCraftu II, hrané za lidi:

Mise začíná pokusem o evakuaci planety Agria. Při vznášení se někde ve vesmíru u holografických obrazovek, Jim Raynor obdrží nouzvé volání od Doktora Swanna s prosbou o záchranu kolonistů před přicházejícími invazními jednotkami Zergů. Další, stejně urgentní úloha se objeví na mapě galaxie, ale planeta Agria vypadá na nejzajímavěji.

Raynorův tým se dostanete na planetu ve výsadkové lodi, úvodní psoádku tvoří několik Firebatů (držících plamenomety, účinné na středně krátké vzdálenosti) a několik mariňáků. Mapa samotná tvoří kolonii a letiště spojená mosty a cestou. Cíl mise je základní: eskortovat dodávku, která veze 50 kolonistů na letiště v pěti cestách. Zergové mají úžasné načasování, kdy každý útok je ničivější a ničivější, dokud se nesnese ze oblohy přímo před bezbranné civilisty.

Mise je také trochu frustrující - dodávku není možné zastavit a není možné ji říci, kdy má odjet. Navíc hra nemá žádné checkpointy nebo rychlé ukládání, takže dokud problém nevyřešíte nedostanete se dále.

Blizzard také odpovídá na některé dotazy uživatelů, ale pochopitelně, ty zásadní jako například, kdy bude hra na pultech nebo jaký počítač potřebujete aby jste si ji mohli zahrát, se ze stránek zatím nedozvíte.

Poslat StarCraft II: Ukázka ze záchranné mise na facebook
Publikováno 30.11.2008
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License