Stále více akcionářů tlačí na Apple kvůli plánu na náhradu Steva Jobse

Stále více akcionářů tlačí na Apple kvůli plánu na náhradu Steva Jobse

Někteří akcionáři Apple začínají tlačit na vedení, aby publikovalo plán "nástupnictví", po dobu kdy si Steve Jobs bere zdravotní dovolenou. Apple však stále odolává. Návrh na publikování pokračovacího plánu vedení firmy podporuje Laborers International Union of North America (LIUNA) a nyní se k ní přidává Institutional Shareholder Services (ISS). Obě organizace doporučují aby akcionáři hlasovali pro zveřejnění tohoto plánu na nadcházející valné hromadě akcionářů.

Apple minulý měsíc oznámil, že CEO Steve Jobs si bere další zdravotní dovolenou - po třetí od doby, kdy mu byla diagnostikována rakovina slinivky v roce 2003. Ve svém prohlášení Steve Jobs uvádí, že doufá, že se bude moci vrátit tak rychle jak je to jen možné a vedení společnosti svěřuje Timu Cookovi.

Zdravotní dovolená Steva Jobse je bez omezení. Všichni tak spekulují, zda existuje plán, pokud se Steve Jobs nebude moci vrátit. Tvrdí se také, že Ericovi Schmidtovi byla nabídnuta pozice Steva Jobse. Dle mého názoru je to však nesmysl, Eric Schmidt odešel z vedení Apple kvůli střetu zájmů se svými závazky pro Google. Tim Cook však prokázal, že je důstojným nástupcem Steva Jobse, alespoň v krátkodobém horizontu.

Apple doporučoval akcionářům, aby hlasovali proti doporučení LIUNA a ISS, přestože plán náhrady managementu existuje. Apple však chce tento plán ponechat v tajnosti, aby nedával konkurenci návody.

Poslat Stále více akcionářů tlačí na Apple kvůli plánu na náhradu Steva Jobse na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License