Smrtonosná past 4,5 aneb Bruce Willis versus Apple iTunes

Smrtonosná past 4,5 aneb Bruce Willis versus Apple iTunes

Americký server Telegraf a po něm server ihned, uvedli že Bruce Willis jde do bitvy s Apple. Podle článku to vypadá, že Bruce Willis je velkým fandou hudby a má legálně postahovanou hudbu z iTunes za tisíce dolarů. Chtěl je proto dát do závěti a věnovat svým dětem. Jenže nastal problém. Oficiálně žádnému klientovy iTunes hudba nepatří, pouze je pronajímána.

Bruce Willis tedy zvažuje nastoupení do právního boje s Apple. Je jen dobře, že se tyto informace psané v pravidle iTunes malým písmem dostanou lépe do podvědomí lidí. Články ukazují na dvě možnosti, jednou je rodinné svěřenectví, kterým by zakoupená hudba zůstala v rodině. Druhou možností je připojení se k dalším soudním sporům.

Jakkoliv se mi tato situace příliš nelíbí, domnívám se, že tentokrát není na vině Apple, ale spíše hudební vydavatelství. Předpokládám, že to bylo jednou z podmínek, pod kterou byla hudební vydavatelství ochotna prodávat hudbu v iTunes.

S tímto problémem však souvisí další, mnohem méně prezentovaný. Starší verze iMovie byly schopny získat seznam legálně koupených skladeb a umožnit uživateli, aby ozvučil film oblíbenou skladbou rovnou z iTunes. Na vině je prý DRM, protože Apple  kompletně zakázal použití skladeb s DRM v iMovie. Bohužel mě se tímto způsobem nepodařilo importovat ani skladby, které jsem si sám překopíroval z CD.

Poslat Smrtonosná past 4,5 aneb Bruce Willis versus Apple iTunes na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License