Po pěti letech se thunderbolt dostává konečně k PC

Po pěti letech se thunderbolt dostává konečně k PC

Po mnoho let to vypadalo, že Thunderbolt bude modernější verze Firewire, dostupná pouze na Apple a pár nadšenců na Windows straně. Thunderbold verze 1 a 2 se dostaly do většiny Maců prodávaných mezi lety 2011 až do teď ale byl jen v pár PC laptopech a high-end základních deskách.

Thunderbolt 3 to však může změnit. Port se najednou začal objevovat ve všech high-end nabídkách téměř každého hlavního výrobce PC, počínaje Lenovo a Dellem a dále počítači od HP, Acer, Intel a dalších.

Výrobci na CES tyto informace potvrdili a vesměs prohlásili, že zvýšená rychlost Thunderbolt 3, kombinovaná se všemi výhodami USB typu C konečně udělal Thunderbolt dostatečně pohodlným, aby stál za ty potíže.

Jde o kombinaci USB Type-C rozhraní, které poskytuje hodně flexibility a pak ta rychlost, kterou poskytuje. Je to velmi adaptibilní port. Zpětně kompatibilní s Thunderboltem a Thunderboltem 2, může poskytnout DisplayPort s dvěmi 4K displeji. Pro majitele starších verzí Thunderboltu je možná trochu otravné si kupovat nové kabely, ale vypadá to, že rozhodnutí Intelu svázat Thunderbolt s populárním USB-Type C portem se vyplatilo.

Poslat Po pěti letech se thunderbolt dostává konečně k PC na facebook
Publikováno 30.11.2015
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License