Opera zažádala Apple, aby umístil její prohlížeč do App Storu

Opera zažádala Apple, aby umístil její prohlížeč do App Storu

Války prohlížečů se přesunuly z osobních počítačů na mobily, kde je pro ně otevřené celé volné pole působnosti. Opera Software, vyvíjející webový prohlížeč Opera se rozhodla, že jej chce dostat také na iPhone. Z tohoto důvodu vytvořila aplikaci, kterou odeslala Apple ke schválení a publikování na App Store.

Apple je často kritizován, že neschvaluje aplikace, které jsou konkurencí aplikacím, které jsou již v iPhone obsaženy, zejména ty, které pocházejí od Apple. Dokonce ani Google neuspěl se svým softwarem Google Voice. Oficiálně to bylo proto, že duplikuje funkce, které jsou již v iPhone obsaženy.

Právě z tohoto důvodu bude schválení/neschválení nového webového prohlížeče velmi zajímavé. V podstatě nepřidává žádnou novou funkci, takže teoreticky by jej mohl odmítnout. Na druhou stranu, pokud jej odmítne může se dostat do stejné situace jako Microsoft s Windows a IE, kdy musí uživateli nechat vybrat, jaký prohlížeč si přeje nainstalovat. Právě díky této volbě prý nejvíce profituje právě Opera.

Odkazy z novinek:

Poslat Opera zažádala Apple, aby umístil její prohlížeč do App Storu na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License