Nastartovaly se spekulace o druhé generaci iPadu

Nastartovaly se spekulace o druhé generaci iPadu

Zatímco iBookStore aplikace napovídá, že počítá s rozlišením 2048x1536 (prozatím nabízí rozlišení 1024x768). To bude zřejmě umožňovat retina displej, který dosud do iPadu nedorazil. Nicméně rozlišení napovídá, že se nebude jednat o tak velké rozlišení jako u iPhone 4 (ten nabízí 326 dpi), místo toho by se uživatelé měli spokojit s 260 ppi, tedy za předpokladu, že se nebude měnit velikost iPadu, s čímž se nepočítá.

Očekává se také, že Apple do nového iPadu dostane dvoujaderný čip SGX543 do iPadu 2 a iPhone 5. To má prý umožnit tajná licenční dohoda mezi Apple, Imagination Technologies a Samsungu, která se datuje až do roku 2008 a jejím výsledkem je čip pro iPhone 3GS a iPhone 4.

Další čip navržený Apple by měl přeskočit z SGX535 (který je používán od iPhone 3GS) k novějšímu SGX543 s video jádrem, který má nabídnout dvojnásobné zvýšení výkonu při zachování frekvence. Nová grafika také podporuje OpenCL, které pak umožní aplikací odlehčit procesoru od některých úloh.

Zvýšení rychlosti by se pak mělo projevit nejen v grafice (jako vykreslování polygonů ve hrách, renderování písem v aplikacích), ale také v zobrazování videa. Procesor A4 obsahuje hardwarovou akceleraci pro kódování a dekódování videa a podporu pro videokonferenční hovory ve FaceTime na iPhone 4. FaceTime a dopředná kamera se nedostaly do původního iPadu, ale jsou očekávány v iPadu 2.

Rychlejší zpracování videa také umožňuje Apple upgradovat iPad a iPhone 4 z komponentního videa ve stylu VGA na modernější HDMI, které je již používáno v Apple TV. Některé vyšší řady chytrých telefonů již podporují HDMI výstup, ale nikoliv bezchybně.

Apple TV má také vlastní hromadu HDMI chyb, které hlásili uživatelé, včetně problémů s handshakingem, který se objevuje téměř u všech modelůu Philips HDTV a mnoha verzích Sony.

Jeden z dodavatelů dílů tvrdí, že Apple dodává vivbrační motor pro iPad. Je tedy také možné, že na tom Apple pracuje, je také však možné, že je to jen špatně označený díl.

Poslat Nastartovaly se spekulace o druhé generaci iPadu na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License