Nakonec se ukazuje, že Steve Jobs měl s Flashem pravdu

Nakonec se ukazuje, že Steve Jobs měl s Flashem pravdu

Nevraživost Steva Jobse vůči Flashi je velmi dobře známá, dokonce i na zdejších stránkách se objevilo na toto téma několik článků. (viz Apple Adobe a Flash, Odpověď otevřeného software na Jobsovy úvahy o Flashi, PCčkáři, utíká vám svět a další). Včera se ukázalo, že Steve Jobs nebyl daleko od pravdy a jeho slova se ukázala jako prorocká. K velkému zklamání všech výrobců Androidích mobilních zařízení totiž Adobe oznámilo, že přestává vyvíjet Flash přehrávač pro mobilní platformy a zaměří se na vytváření mobilních aplikací pomocí Adobe AIR pro obchody s nativními aplikacemi jako je iOS App Store u Apple.

Důvodem je změna strategie společnosti Adobe, které se má více agresivně zaměřit na podporu HTML 5, alespoň podle oficiálního blogu Dannyho Winokura, presidenta Flash Client platformy u Adobe. Adobe tak obrací a začíná tvrdit, že HTML 5 je nyní univerzálně dostupné na všech platformách a na některých exkluzivně. Adobe tedy prý velice rádo spojí síly s Google, Aple, Microsoftem a RIM aby posunula vývoj HTML 5 kupředu.

Poslední verzí Adobe Flash pro mobilní platformy bude verze 11.1, nějakou dobu pak budou k dispozici patche a bezpečnostní opravy na stávajících platformách. Další verzi flashe pak obdrží již pouze stolní počítače.

Poslat Nakonec se ukazuje, že Steve Jobs měl s Flashem pravdu na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License