Microsoft přiznává: Windows 7 se inspirovaly Mac OS X

Microsoft přiznává: Windows 7 se inspirovaly Mac OS X

Simon Aldous, partner group manager v Microsoftu, řekl PCR že grafický styl Windows 7 -- jak říká "Windows na steroidech" - byl inspirován vzhledem Applovského systému. Nové Windows 7 byly vypuštěny v říjnu.

"Jednou z věcí kterou lidé říkají o Aplovském Macu je, že Operační systém je fantastický, je hodně grafický a snadno se používá," říká Aldous. "O to jsme se chtěli pokusit  s Windows 7 - ať již v tradičním nebo touch formátu -- vytvořit Macovský dojem v termínu grafiky. Vylepšili jsme grafické uživatelské rozhraní, ale postavili jsme jej na velmi stabilním jádru technologie Visty, které je mnohem stabilnější než například současná Macovská platforma."

Jednou z nejzřejmnější podobností mezi Windows 7 a Mac OS X je nový taskbar. V základním nastavení, Windows 7 taskbar pracuje podobně jako ten v OS X, kombinuje úlohy pro spouštění aplikací a otevírá okna pomocí jedné ikony v běžící aplikaci. A stejně jako Expose v OS X doku, Windows 7 dovoluje uživatelům zobrazit náhled otevřených oken v taskbaru před jejich vybráním.

Podobnosti mezi Windows 7 a posledním operačním systémem Apple byly zaznamenány i Waltem Mossbergem ve Wall Street Journalu. Mossberg se stále domnívá, že Apple má lepší operační systém, i když už jen o trochu.

Poslat Microsoft přiznává: Windows 7 se inspirovaly Mac OS X na facebook
Publikováno 30.11.2008
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License