Koupí Microsoft Adobe? Pravděpodobně (zatím) ne.

Koupí Microsoft Adobe? Pravděpodobně (zatím) ne.

Na internetu se objevily spekulace, které naznačují, že by Microsoft mohl koupit Adobe. Spekulace podle všeho vznikly na základě toho, že se lidé dozvěděli o tajných schůzkách probíhajících mezi Microsoftem a Adobe. Ať již jsou důvody těchto schůzek jakékoliv,hovoří se hlavně o tom, jak Adobe a Microsoft mají velký problém - Apple. Spojením sil mu prý chtějí lépe konkurovat.

Microsoft uvažoval o koupi Adobe již před několika lety, ale nechtěl se dostat do problémů s antimonopolním úřadem. Avšak díky tomu, že se vynořila další konkurence - Google, mohl Microsoft znovu začít uvažovat o koupi Adobe. Jak již bylo předesláno dříve, Microsoftu by mělo Adobe pomoci s Apple. Všichni víme, že klíčový produkt Adobe - Flash na iOS nefunguje. Microsoft toho chce využít a nechat naportovat flash na Windows Mobile. Adobe tak posílí svou pozici Flashe na další platformě.

Otázkou pak zůstává, jak by se v případě koupě Adobe, zachoval Microsoft k Silverlightu. Dle mého názoru nemá smysl vyvíjet dva tak podobné produkty (Flash a Silverlight) a velmi pravděpodobně by došlo k fúzi obou produktů. Ale to jsou čiré spekulace.

Reálně Adobe nemá žádné větší problémy a jedná se o stabilní společnost. Pro Adobe tedy není žádný důvod, proč by se měl nechat "spolknout" Microsoftem, když téhož cíle (vyrovnat účty s Apple) může dosáhnout i jednoduchým partnerstvím.

Poslat Koupí Microsoft Adobe? Pravděpodobně (zatím) ne. na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License