Ive neopouští Apple

Ive neopouští Apple

Podle posledních zpráv z anglického Daily Mail, kde vyšel článek o Jonathanu Ivovi, se zprávy o tom, že by se Ive chystal zpět do rodné Anglie a opustil Apple, nezakládají na pravdě. Jonathan Ive pracuje pro Apple téměř 20 let. Jeho práce je za iMacem, iPodem, iPhone a naposledy i za iPadem 2.

"Ive pomohl přepracovat Apple Inc z obyčejné společnosti na druhou největší společnost na světě, s větším obratem než má Google nebo Microsoft. Příští rok dostane 24 miliónů dolar v akciích Apple." Píše Daily Mail.

Designér byl svázán s Apple pomocí 30ti miliónové smlouvě, která právě vypršela. Ive vyjádřil přání trávit více času v Anglii a nabídl plán, který mu dovolí cestovat tam a zpět mezi Cupertinem a jeho sídlem v Somersetu. Vedení Apple však tento požadavek zamítlo, takže nechalo Iva ve slepé uličce, ale prozatím to Ivovi nevadilo.

Ive nemá žádné plány opustit Apple. Daily Mail také píše, že Ive by měl nahradit Steva Jobse, osobně se však domnívám, že je to nesmysl. Tim Cook, který v Jobsově nepřítomnosti zaujímá jeho místo se osvědčil a neměl by být problém, aby na této pozici setrval. Analytici se spíše obávají toho, že Tim Cook nebude schopen plnit roli coby vizionáře. Tim Cook je zcela jistě schopen řídit Apple co se týká běžného provozu, ostatně několik let pracoval u Apple jako COO, avšak mít vizi a směřovat se společností k nějakému cíli je obtížné a převzít tuto pozici po Stevovi Jobsovi ještě obtížnější.

Poslat Ive neopouští Apple na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License