HP poněkud přehnalo své prohlašování o velkém množství objednávek na HP Slate

HP poněkud přehnalo své prohlašování o velkém množství objednávek na HP Slate

HP Slate měl být konkurencí Applovskéhomu iPadu. HP také oznamovalo, že množství objednávek předčilo očekávání. Nyní se však dostala na veřejnost zpráva, že HP plánovalo vytvořit pouze 5000 kusů a dostalo objednávku na 9000. Ve srovnání s 46 555 iPady, které se prodávají každý den v minulém čtvrtletí, celkový počet 9000 kusů není přesně to, co by si běžný uživatel představil jako množství, které převyšuje očekávání. Místo toho se Slate PC dostává do stejné kategorie jako selhávající Microsoft Zune či telefon KIN.

Microsoft a HP jej s velkou slávou oznamovali několik týdnů před tím, než Apple přišel s iPadem. HP Slate měl být novou generaci Microsoft tabletu s Windows 7, který měl konečně zaplnit mezeru mezi minulými desetiletími tabletových zařízeních na kterých běhal Windows CE nebo plná verze Windows.

Místo toho však Apple vypustil iPad a sebral vítr Slate PC, tím přinutil HP aby se vrátilo zpět k rýsovacímu prknu. Ostatní výrobci Windows PC se zatím začali dívat na alternativní platformy, včetně Chrome OS a Android OS. HP pak koupilo Palm a oznámilo plány na vytváření produktů postavených na systému Web OS.

HP však i přes neúspěch oznámilo, že bude nabízet HP Slate 500 korporátní klientele a kompletně vynechá spotřebitelský trh, dokud nebude schopen nabídnout zařízení s Web OS. Neoznamoval však, že plánuje postavit pouze 5000 těchto zařízení.

Apple se podařilo kompletně roztříštit trh a získat tak pro iPad 95 % trhu a to i přes to, že měl problémy s jeho výrobou a splněním objednávek. I přes to, se však Apple povedlo prodat 7,5 miliónu zařízení a vytvořit katalog přes 30 000 iOS aplikací upravených speciálně pro iPad.

Jobs také dále upozorňuje na fakt, že ostatní výrobci používají pouze 7" obrazovky (Apple používá u iPadu 10"), protože postrádají možnosti zvětšování a navíc dodává, že 7" obrazovka je ve skutečnost 45% velikosti iPadu a trvá na tom, že tato velikost není dostatečná pro skvělé aplikace pro tablet. Apple prý provedl velmi intenzivní výzkum, aby zjistil ideální velikost pro zařízení tohoto typu. To je právě důvod, proč přišel s displejem pro tablet o velikosti 9,7".

Steve Jobs se také vysmívá výrobcům, kteří uvedli na trh tablet s Androidem. Zejména proto, že Google uvádí, aby výrobci nepoužívali Froyo, ale aby počkali na další generaci tohoto operačního systému. Co si myslíte že se stane, když výrobce software žádá ostatní, aby nepoužívali jeho software, ale ti jej přesto budou používat?

Poslat HP poněkud přehnalo své prohlašování o velkém množství objednávek na HP Slate na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License