Applovský čip A7 způsobil paniku mezi výrobci čipů

Applovský čip A7 způsobil paniku mezi výrobci čipů

Apple zachytil výrobce čipů v nedbalkách, když představil 64bitový A7 čip v iPhone 5. Podle jednoho ze zaměstannců Qualcommu tak způsobil paniku u všech výrobců čipů. Podle zprávy na blogu Dana Lyonse HubSpot, zaměstnanec Qualcommu prohlásil, že Apple je zasál do žaludku, když se bavili o 64-bitovém čipu.

"Ne však pouze nás, ve skutečnosti." pokračuje. "Zůstali jsme stát s otevřenou pusou, zaskočeni a nepřipraveni. V současné době není vidět žádný velký rozdíl ve výkonu, protože většina software jej nevyužije. Ale je to číslo o 32 vyšší a všichni to chtějí."

Čip Apple A7 se liší od ostatních tím, že se jedná o první 64-bitový aplikační procesor, který je použit v chytrém telefonu. Až do uvedení iPhoen 5S, společnosti neviděli nutnost zahrnovat tak pokročilý procesor do přenosného přístroje, protože aplikace nejsou schopny využít tohoto výkonu. Dokonce i nyní jen pár programů mimo vlastních aplikací Apple jsou schopny využít tuto technologii.

"Plány na 64bit nejsou nikde blízko těch Apple, protože o tom nikdo nepřemýšlel. Vývoj pokračoval plynule, Samozřejmě, je to hezké, je to budoucnsot, ale není to v současné době nic zásadního."

Apple se podařilo utajit A7 až do uvedení iPhone v záři, což je obrovský úspěch, vzhledem k tomu jak sledovaný Apple byl.

Poslat Applovský čip A7 způsobil paniku mezi výrobci čipů na facebook
Publikováno 30.11.2012
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License