Apple zakazuje prodej ochrany displejů ve svých obchodech

Apple zakazuje prodej ochrany displejů ve svých obchodech

Apple zakazuje ve svých obchodech ochranné fólie pro iPhone, iPod, iPad či Mac. Zákazníci je tam za chvíli budou hledat marně.

Podle zprávy: "Apple nařídil odstranit všechna řešení za pomocí fólie ze svých obchodů, stjeně jako jakýkoliv obal či jiné příslušenství, které obsahuje fóliovou ochranu jako součást balení."

Tento zákaz bude mít dopad na všechny fólie "včetně kompletně čirých, antireflexních či zrcadlových fólií, bez ohledu na to zda je fólie ochranná, dekorativní či obojí."

Tento krok, který začne v květnu, bude mít výrazný efekt na dodavatele těchto fólií, protože značná části jejich prodejů jde z online i kamenných obchodů Apple.

Jak to již bývá u Apple zvykem, nijak nekomentuje toto rozhodnutí. Ponechal spekulacím, proč zakazuje tyto fólie. Podle jednoho z výrobců fólií je to proto, že tím chce lépe prokázat odolnost svých obrazovek, přes široké spektrum zpráv o tom, jak snadno je možné obrazovku poškrábat (a to několik let zpětně).

Na druhou stranu, po vypuštění iPhone 3GS, Apple přišel s novým povrchem postaveným na oleji, který odolává otiskům prstů a který je k ničemu, pokud na něj použijete ochranou folii. Je tedy docela dobře možné, že Apple chce tuto technologii použít ve všech svých nabízených produktech a tak je tento krok jen logický.

Poslat Apple zakazuje prodej ochrany displejů ve svých obchodech na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License