Apple vypustil iOS 4.2 pro iPad, iPhone a iPod touch

Apple vypustil iOS 4.2 pro iPad, iPhone a iPod touch

Apple včera vypustil iOS 4.2 pro iPad, iPhone a iPod touch, který poprvé přináší multitasking složky a další novinky iOS 4 pro iPad. Aktualizace je k dispozici pro uživatele přes iTunes.

"iOS 4.2 dělá z iPadu kompletně nový produkt, akorát pro vánoční sezónu," tvrdí Steve Jobs. "iPad 4.2 znovu definuje cíle pro ostatní tablety, ale pouze jen velmi málo jich bude schopno dosáhnout."

Uživatelé iPadu mohou používat své oblíbené aplikace a přepínat mezi nimi, při zachování legendární výdrže iPadu. Kromě Game Center se objevuje také podpora AirPlay. iOS uživatelé budou schopni používat AirPort Express a AirPlay pro streamování hudby a videa k jakémukoliv stereu či reproduktorům podporujícím AirPlay.

Apple TV získal softwarovou aktualizaci, která dovoluje AirPlay ve spolupráci s mobilními iOS zařízeními. Aktualizaci je možné provést přes ethernet nebo WiFi.

iOS 4.2 také umožňuje AirPrint, určený pro tisk bez nutnosti tiskového ovladače. Vybrané tiskárny HP Photosmart, HP LaserJet a HP OfficeJet jsou prvními tiskárnami, který podporují přímý tisk z iOS zařízení.

Funkce Find My Phone (nebo iPad či iPod touch) je nyní zdarma i bez zaplaceného MobileMe účtu a dovoluje nalézt ztracené zařízení. Aplikace Find My iPhone je zdarma ke stažení na App Storu a dovoluje nalézt ztracené zařízení na mapě nebo ho nechat zobrazit zprávu či přehrát zvuk. Uživatelé tak mohou dokonce i vzdáleně zamknout nebo smazat data ze straceného zařízení, aby si ochránili soukromí.

Poslat Apple vypustil iOS 4.2 pro iPad, iPhone a iPod touch na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License