Apple vede v obsazování obývacích pokojů

Apple vede v obsazování obývacích pokojů

Manzard Um s UBS Investment Research vydal ve středu zprávu pro investory. Po analýze klíčových hráčů v boji o "Globální digitální obývací pokoj" prohlašuje, že Apple je v současnosti ve vedení díky mediálnímu obsahu a silnému ekosystému jako je App Store.

Um vidí "Globální digitální obývací pokoj" jako "schopnost přesouvat a přistupovat k obsahu kdekoliv po světě," jako další krok ve spotřebitelském trhu. Je to "svatý grál" podobného cloudového přístupu "ke všem druhům obsahu na jakémkoliv zařízení kdykoliv."

Boj o tuto úroveň přístupu je však stále ještě v prvních fázích, ve kterých se vyprofilovaly Apple, Google a Microsoft jako klíčoví hráči. Amazon, Samsung a Sony jako "dark horses" a HP, Nokia a Research in Motion jako "challenged".

Hlavní síla Gogole spočívá v jeho cloud-computing službách a silnému růstu Androidu, ale společnost riskuje fragmentaci díky partnerství s více hardwarovými výrobci s různými specifikacemi. Microsoft má silnou pozici díky Xboxu a velkému podílu na trhu s operačními systémy. Podle Manzarda Uma potřebuje Microsoft větší provázanost mezi jednotlivými platformami.

UBS oceňuje dobře zavedené platformy Maca, iPadu, iPhone, iTunes Music, Video a App store. Na druhou stranu o integraci s TV, cloud službami, sociálními sítěmi a nabídkou Apple Office hovoří jako o oblastech, které potřebují vylepšení.

Poslat Apple vede v obsazování obývacích pokojů na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License