Apple ruší podporu Game Center u starších iPodů v iOS 4.1

Apple ruší podporu Game Center u starších iPodů v iOS 4.1

Apple vypustil třetí betaverzi systému iOS 4.1 v úterý večer. Většina změn se týkala Game Center - Sociální sítě, kterou Apple vytvořil pro iOS hry - a jeho odpovídající GameKit API. V této verzi Apple zrušil podporu pro iPhone 3G a druhou generaci iPodů touch. Někteří se obávají, že by to mohlo ztížit přijetí Game Centra herními vývojáři.

Když Apple poprvé oznámil iOS 4 (začátkem dubna), Game Center byla jednou z hlavních nových funkcí. Mnoho vývojářů si již dříve vybudovalo podobnou síť, aby spojily hráče a nabídly žebříčky a výzvy, včetně OpenFeint, Plus+ a Crystal. Tyto sítě mají vlastní obdivovatele, včetně vývojářů a hráčů, ale podle Steva Jobse si vývojáři vyžádali vlastní službu Apple.

S Game Centrem se budou moci hráči připojit pomocí přihlašovacích údajů Apple, takže si nebudou muset vytvářet další login a heslo u různých sítí. Kromě běžných věcí jako žebříčků, Apple nabízí možnost nalézt hráče podobných schopností a vyzvat ho k souboji.

Upuštění podpory "starých" zařízení by nebylo takový problém, pokud by se iPhone 3G neprodával do uvedení iPhone 4 jako nový. Navíc Apple stále ještě prodává druhou generaci iPodu touch. Apple jeho 8GB verzi ponechal v prodeji, jako relativně  levný vstupní model.

Můžeme jen spekulovat, proč se Apple rozhodl k tomuto kroku. Někteří zastávají názor, že za to může výkon či nepodporovaný multitasking. Další se domnívají, že Apple prostě chce, aby lidé častěji obměňovali svá zařízení. (Což si zcela jistě přeje, nicméně těžko přinutit lidi, aby si pořídili nový přístroj kvůli Game Centru, když dosud není plně nasazeno)

Poslat Apple ruší podporu Game Center u starších iPodů v iOS 4.1 na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License