Apple reaguje na výsledky podílu Androidu podle dat NPD

Den po té, co jsou zveřejněny výsledky dat ukazujících podíl prodaných Android telefonů za minulé čtvrtletí na to Apple odpovídá a tvrdí, že výsledky jsou "velmi omezené". Mluvčí Apple, Natalie Harrison mluvila s Jimen Dalrymplem z The Loop, aby nabídla oficiální postoj Apple k datům z NPD ohledně prodejů Android telefonů v prvním čtvrtletí 2010.

Místo toho, Apple citoval čísla, která zveřejnil minulý týden, ve kterém má iPhone celosvětově více než 16,1 procent (Většinou na úkor Blackberry). "Zpráva NPD je velmi omezená zpráva, která v sobě zahrnuje 150 000 amerických zákazníků, kterří odpovídají na online dotazy a vůbec nebere do úvahy 85 miliónů telefonů iPhone a iPodů touch ve zbytku světa.", říká Harrison. "Čísla IDC ukazují, že iPhone má 16,1 procent na trhu s chytrými telefony a roste rychleji než Android."

Dále pokračovala: "Mám rekordní čtvrtletí, kdy se prodeje iPhone telefonů zvyšovala o 131 procent a s novým iPhone OS 4.0 systémem, který vyjde toto létu, nemáme žádné známky toho, že by se k nám konkurence brzy přiblížila."

Čísla IDC z minulého týdne umístily Apple na třetí místo, za jedničky na trhu Nokií a Research in Motion, které mají 39,3 a 19,4 procentní podíl na trhu. Čísla se vztahovaly k výrobcům hardware a dva největší hráči využívajíci Android - HTC a Motorola - se umístili na čtvrtém a pátém místě, až za Apple.

Data NPD, které Apple komentoval reprezentují mobilní operační systémy na chytrých telefonech. Nezahrnují iPod touch nebo iPad, které také mají iPhone OS, ale nejsou to chytré telefony.

Dalyrmple také poznamenal, že zatímco BlackBerry a Android byli před iPhone OS v prvním čtvrtletí, oba se účastnili v prodejích "kupte jeden, získejte další zdarma" a podobné reklamní akce. Apple místo toho nabízí iPhone ve třech modelch a třech různých cenách.

iPhone je také k dispozici pouze u jednoho operátora - AT&T - zatímco Android je k dispozici u více operátorů. Zatímco je produktová řada Apple jednoduchá, Google se spojil s mnoha výrobci hardware, kteří využívají Android. NPD poznamenává, že prodeje Motoroly Doridu a THC Droid Eris byly silné a pomohly Verizonu soutěžit s prodeji AT&T v celkovém prodílu AT&T telefonům v prvním čtvrtletí 2010.

Čísla NPD jsou postaveny na datech 150 000 zákazníků v online dotaznících. Studie se provádí každý měsíc a NPD tvrdí, že výsledky jsou reprezentativní pro celou populaci američanů.

Poslat Apple reaguje na výsledky podílu Androidu podle dat NPD na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License