Apple prý přešel ke své verzi map díky navigaci

Apple prý přešel ke své verzi map díky navigaci

Apple se nerozhodl k opuštění Google Map v iOS 6 bez řádného důvodu. Podle Johna Pacykowského z All Things D, Apple chtěl aby Google přivedl navigaci, která mluveným slovem navádí uživatele (turn-by-turn), i pro iOS, ale nemohl se dohodnout. Výsledkem bylo, že Apple zahodil Google Mapy, aby tuto navigaci mohl uživatelům nabídnout - funkci, která byla integrována na Android platformě zdarma již před lety.

"Vyžadovat, aby se uživatelé podívali do iPhonu na směr a manuálně postupovali přes každý krok, zatímco uživatelé Androidu měli nativní hlasové instrukce - bylo pro Apple nevýhodou na mobilním trhu," píše Packowski. Apple se tak dostal do velmi nevýhodného postavení, kdy jeho partner odmítal implementovat na jeho platformě důležité funkce.

Podle zdrojů Apple velmi tlačil na Google, aby tuto funkcionalitu přivedl na iOS, nicméně Google viděl tuto funkci jako klíčovou pro svou Android platformu a rozhodl se, že ji bude držet exkluzivně pro Android.

Apple chtěl hlasovou navigaci v iOS mapách, Google zase vlastní branding v aplikaci a Google Latitude službu v iOS mapovacích službách. Apple odmítl obojí.

Další informace o mapách v iOS 6 najdete v článku Jak to tedy vypadá s mapami v iOS 6?

Poslat Apple prý přešel ke své verzi map díky navigaci na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License