Apple prohrál patentový spor o Cover Flow, zaplatí 208 miliónů

Apple prohrál patentový spor o Cover Flow, zaplatí 208 miliónů

Soud Apple nařídil zaplatit více než 200 miliónů společnosti Mirror Worlds, LLC po té, co prohrál soudní při s touto společností. Apple podle soudu skutečně porušil patenty společnosti Mirror Worlds. Apple používá tento patent v Cover Flow a Time Machine.

Mirror Worlds žaloval Apple už v roce 2008 a obvinil jej z porušení čtyř patentů, tři byly zahrnuty v "document stream operation system" a čtvrtý patent rozšiřoval další tři, kde popisoval systémový informační managment postavený na proudu dokumentů.

Document stream (proud dokumentů) je patent, který obsahuje řadu typů dokumentů s podobným tématem. Dokumenty jsou zobrazeny v chronologickém pořadí a zobrazeny do stohu. Připadá vám to jako Cover Flow a Time Machine? To bude tím, že to je přesně to, co Cover Flow a Time Machine dělá.

Případ šel k soudu a federálnímu soudu ve východním Texasu, který souhlasil s Mirror Worldem, že tři ze čtyř patentů jsou skutečně porušeny. Podle Bloomergu, David Gelernter zakladatel společnosti Mirror World je velmi vděčný svému právníkovi za jeho výkon, ale nebude komentovat výrok soudu.

208,5 miliónů dolarů je kapkou v moři pro jmění společnosti Apple, ale je to iritující pro společnost, která implementovala podobný koncept zobrazení dokumentů v Hypercardu dlouho před tím, než patent vůbec existoval.

Podle stránek Apple Insider celá kauza je trochu zmatená. Podle Apple Insideru totiž Apple měl původně zaplatit 625,5 miliónů dolarů, avšak Apple se bránil tím, že soud uznal, že 2 ze 3 patentů Apple neporušil a dále se jednalo o stejný prohřešek, za který by Apple byl potrestán 3x. Proto byla nakonec cena stanovena na 208,5 mil. dolarů (třetina).

Zakladatel společnosti David Gelernter věří, že Apple porušuje jeho patenty Spotlightem, Time Machine a Cover Flow funkcemi.

Poslat Apple prohrál patentový spor o Cover Flow, zaplatí 208 miliónů na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License