Apple poslal soudu žádost, že se chce účastnit soudu se společností Lodsys

Apple poslal soudu žádost, že se chce účastnit soudu se společností Lodsys

Apple poslal soudu v kauze Lodsys versus vývojáři App Storu, žádost aby se směl soudu účastnit jako intervenor. Netuším jaký je český právní termín tohoto slova, podle amerického práva jde o osobu nebo společnost, která nemá přímý zájem na výsledku soudu, ale je v jeho zájmu a zásadně jej ovlivňuje soudní rozhodnutí. Soud rozhoduje, zda má být pak přidělen tento status.

Pokud soud Apple schválí, bude muset pak brát v potaz odpovědi Apple na žalobu a jeho protinávrhy. Ačkoliv Lodsys může být proti přijetí Apple, je pravděpodobnější, že se Apple stane součástí soudu.

V zásadě Apple tvrdí, že licenci vývojáři mají, protože ji Apple pro ně zakoupil v době, kdy licence byla v majetku společnosti Intellectual Ventures. Apple nijak dále nepostupoval a neprohlašoval, že jsou patenty neplatné atp. Zřejmě si ponechává "střelivo" až na další kroky.

Vývojáři, kteří byli společnosti Lodsys zažalováni podepsali s Apple smlouvu o mlčenlivosti. Je však pravděpodobné, že jim Apple přislíbil právní pomoc. Apple se zřejmě bude snažit přesvědčit soud, že za stejnou službu již bylo zaplaceno a že společnost Lodsys nemá nárok, aby za tutéž licenci bylo placeno dvakrát.

Apple také citoval tři podobné kauzy, ve kterých bylo rozhodnuto podle přání Apple.

Poslat Apple poslal soudu žádost, že se chce účastnit soudu se společností Lodsys na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License