Apple mírně aktualizoval svou produktovou řadu

Apple mírně aktualizoval svou produktovou řadu

Apple včera aktualizoval Maca mini, iMacy, MacBooky, Mighty Mouse a dálkové ovládání. Popis jednotlivých počítačů najdete už na různých serverech, nicméně včera chvíli po oznámení jsem to nenašel na české verzi serveru apple.com/cz/, dnes ráno o tom také není zmínka. Škoda. Všichni jsme doufali, že s příchodem Apple do Čech se situace zlepší, vypadá to, že se bude muset zhoršit než se možná obrátí k lepšímu.

Ale zpět ke strojům. Za zmínku stojí nový Mac mini Server, obsahující 2 pevné disky 500 GB. MacBooky byly přepracovány, takže jsou v novém unibody obalu, a ekologičtější než kdy dříve. Zvýšila se u nich výdrž baterie na 7 hodin, LED posvícení a zvýšení výkonu je již samozřejmost. iMacy se nyní prodávají ve 21,5" a 27" provedení, kdy 27" provedení má i čtyřjádrový 2,66 GHz procesor. Apple také mírně upravil své dálkové ovládání Apple Remote. Nicméně žádné změny kromě designu nečekejte.

<a href=Magic Mouse" width="246" height="85" />

To co si však zaslouží opravdou pozornost je nová Mighty Mouse. Respektive díky patentovým sporům přejmenovaná Magic Mouse (Kouzelná myš). Apple ji prezentuje jako první myš s multitouch technologí a pravděpodobně má i pravdu. Myš je malinká, bez tlačítek pouze s mulittouch destičkou. To umožńuje uživatelům nejen funkce klasické třítlačítkové myši, ale také nastavení různých gest.

<a href=Magic Mouse gesta" width="246" height="61" />

Samozřejmostí je také bluetooth. Jediná věc, která mne zarazila je že na stránkách Apple uvádí, že pro její nastavení potřebujete klávesnici a jinou myš. V každém případě až někdy v následujícím půl roce dorazí do čech. Rozhodně si ji půjdu vykoušet. Otázkou pak zůstává, zda bude stát za 69 dolarů.

P.S. Z časových důvodů se nové stroje v historii objeví trochu později.

Odkazy z novinek:

Poslat Apple mírně aktualizoval svou produktovou řadu na facebook
Publikováno 30.11.2008
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License