Apple brání své výsledky testů

Apple brání své výsledky testů

Greg Joswiak, vice president marketingu pro hardwarové produkty v Apple, brání Apple a obhajuje výsledky, které Apple prezentoval na WWDC.

V telefoním rozhovoru Joswiak oznámil, že od začátku si přáli mít férové a pravdivé výsledky, a to je důvod, proč si vybrali nezávislou laboratoř a oznámili kompletní metodiku použitých testů.

Joswiak dále řekl, že Veritest použilo gcc pro obě platformy, místo intelovského kompilátoru, protože měření by pak měřilo dvě věci: kompilátor a hardware. Pro testování samotného hardware, je třeba normalizovat kompilátor - použitím stejné verze a podobného nastavení. A pokud je něco nespravedlivého tak skutečnost, že gcc je více optimalizováno pro Intel než pro PowerPC.

Nižší nebo vyšší
Joswiak potvrdil, že čísla od Dellu mohou být vyšší s použitím Intelovského kompilátoru, ale čísla od Apple mohou být vyšší s jiným kompilátorem také.

Dále dodal, že modifikace pro Intel byla upravena tak, aby dávala výsledky lepší a ne horší (pro Intel). Skóre bylo vyšší pod Linuxem než pod Windows, stejně jako bylo skóre lepší při vypnutém hyperthreadingu než zapnutém. Jestliže si lidé přejí, mohou udělat testy na Windows a se zapnutým hyperthreadingem, G5ka bude vypadat mnohem lépe.

Co se týče G5 modifikací, Joswiak vysvětlil, že byly provedeny, protože prodávané systémy tyto volby nabízí. Například "memory read bypass" byl zapnutý, protože ačkoliv toto nastavení není na prototypech, na prodávaných systémech to již je standardní nastavení.

Poslat Apple brání své výsledky testů na facebook
Publikováno 30.11.2002
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License