Apple a Microsoft se do sebe pustili velmi razantně

Apple a Microsoft se do sebe pustili velmi razantně

Myslím si, že Apple úmyslně utlumil kampaň Microsoftu na Windows 7 tím, že vydal nové produkty. To že jsou Microsoft a Apple na poli marketingu dosti urputní rivalové asi nemá moc smysl připomínat. Stačí si vzpomenout na reklamy poukazující na to, kolik stojí Mac a kolik stojí PC s Windows. Ale historie je na výpady těchto společností velmi pestrá.

Začněme třeba opřením se do iPhonu slovy, že "iPod není vhodný pro Business", což prohlásil Microsoft v dubnu 2007. Hlavním důvodem tohoto tvrzení byla uzavřenost iPhonu. O pár let se Zune se pokouší o stejný model.:-) To že úspěch iPhonu a iPodu je solí v očích Microsoftu souvisí také s tím, že ani děti Billa Gatese i když mohou mít zcela jistě cokoliv jiného, nemohou používat tyto zařízení. Nicméně lehce se můžeme dotknout i dávné historie, kdy Apple nebyl pro Microsoft příliš velkým konkurentem. I v těch dobách však zde byl stále odpor k Windows. Viz třeba Winsongs 95.

Ale zpět do současnosti. Je pochopitelné, že Apple si nemůže dovolit nechat Microsoft na pokoji, aby propagoval Windows 7 a přetáhl tak jeho/potencionální zákazníky. Stejně tak si Microsoft nemůže dovolit po neúspěchu Windows Vista další neúspěch s Windows 7 a tak útočí na Macy jak to jen jde. Poslední výstup Microsoftu jsem zaznamenal na idnes. Tam je rozhovor se Stevem Ballmerem, který říká: "Výdrž baterií je u MacBooků příšerná! Navíc MacBooky jsou tak těžké!".

Není zřejmě také náhodou, že se objevily hned tři nové reklamy ve stylu Get a Mac - Broken Promises, Teeter Tottering, PC News, tedy Nesplněné sliby, Nerozhodnost a Zprávy. Myslím, že stojí za to si ty reklamy prohlédnout, než se o nich bavit. Jestli reklamám úplně neporozumíte, zkuste se podívat na blog živě.

Poslat Apple a Microsoft se do sebe pustili velmi razantně na facebook
Publikováno 30.11.2008
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License