Ani důvěra v App Store by neměla být bezmezná

Ani důvěra v App Store by neměla být bezmezná

Storm8, tvůrce některý špičkových her pro iPhone byl obviněn, že ukradl čísla mobilních telefonů, alespoň podle žaloby ze 4. listopadu. V žalobě se tvrdí, že nejlépe prodávající se hry vytvořené Storm8 obsahovaly tajný kód, který obcházel bezpečnostní funkce iPhonu, které chrání před neautorizovaným prohledáváním informací o uživateli. Podle všeho  to však  není první případ.

Podle žalující strany - Michaela Turnera, pět her se dostalo mezi top 50 aplikací zdarma, dalších sedm mezi top 100. Tituly zahrnují World War, iMobsters, Racing Live, Vampires Live, Kingdoms Live, Zombies Live či Rockstars Live.

Žaloba obviňuje Storm8, že se dokpustil zneužití počítače, společně s dalšími kriminálními zákony státu Kalifornie.

Není to poprvé co je Storm8 obivněn ze špionáže uživatelů. V srpnu SFGate.com Yobi Benjamin anlyzoval přesně jaké informace jeho iPhone odesílá Storm8 a zveřejněnil je ve svém sloupku: "Nechci aby měl každý mé telefonní číslo," psal "A ze všeho nejhorší je, že informace jsou přenášeny nezakódovaně v obyčejném textu."

Další stránky uvedly podobné stížnosti na tituly společnosti Storm8. Kromě toho také obviňují Apple, za to že dovolil takový software prodávat na svém velmi kontrolovaném App Storu.

Storm8 odpověděl, že opravdu sbíral telefonní čísla uživatelů a jednalo se o chybu, která již byla opravena. Zástupci žaloby to však nepřesvědčilo (pochopitelně). "Storm8 nedoloval čísla od uživatelů náhodou", používal na to velmi specifický softwarový kód.

Poslat Ani důvěra v App Store by neměla být bezmezná na facebook
Publikováno 30.11.2008
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License